2009-03-04 16:18:35• hírek • Tóth Klarissz

Erdélyi nők a statisztika tükrében

Minden néphez, így azok nőtagjaihoz is kötődnek bizonyos sztereotípiák. Az olasz nők vehemensek, a franciák érzékiek, az afrikaiak telt ajkúak és dús keblűek, a japánok törékenyek, az erdélyi magyar nők pedig a legszebbek.

Március nyolcadika, a hivatalos nőnap közeledtével évről-évre, már-már rutinszerűen és kötelességszerűen eláraszt bennünket a nőkről, nőiességről szóló cikkek tömkelege, melyek nélkülözhetetlenségünkről, feminista, emancipált vagy éppen varázslatos, megfejthetetlen mivoltukról szólnak. Nézzük, milyenek vagyunk a statisztikák tükrében, besorolnak bennünket a nagy átlag közzé vagy mégis átlagon felüliek vagyunk?

Minden szentnek maga felé hajlik a keze és a gondolatmenete alapon, méltán állíthatjuk, hogy az erdélyi nők másak: belevalók, háziasak, csinosak, barátságosak, családcentrikusak, a nagy többség intellektuel beállítottságú és a férfiak állítása szerint a legszebbek. Az erélyi nők többsége barna hajú és világos bőrű, átlagmagasságuk pedig 165-170 cm. A lányok többsége javarészt 17 évesen veszti el a szüzességét. Az élettársi kapcsolat megtapasztalását követően a legtöbb nő házasságot köt. A statisztikai adatok tanúsága szerint több mint 15 százalékuk elválik, de legkevesebb 2-4 éven belül újraházasodik. Az erdélyi nők átlagosan 20-28 évesen szülnek gyereket, de az utóbbi években ez a korhatár kitolódott 30 fölé. Egyre több a házasságkötések előtt, élettársi kapcsolatból született gyermekek száma, ugyanakkor a legtöbb nőnek 20-29 éves kora között legalább egy abortusza is volt. Az előrejelzések alapján 2015-re a gyermektelen nők aránya akár 25 százalékkal is emelkedhet.

Munka területén, Erdélyben a legnőiesebb szakterületnek még mindig a textilipart és a kereskedelem számít, ezt követi az egészségügy és az oktatás. Gazdaságilag a 35-48 éves nők a legaktívabbak, mivel ők dolgoznak a legtöbbet. Amennyiben a nemek egyenjogúsága a következő 40 évben megvalósulna, térségünkben jóval több nő dolgozna, mint férfi, ami elsősorban az erdélyi nők vállalkozószellemének, kitartásának és munkabírásának köszönhető. Mivel a férfiak stresszel és felelősséggel járó életstílusát a nők is átvették, átlagéletkoruk is csökkenő tendenciát mutat. Az erdélyi nők híresek ápoltságukról és arról, hogy adnak a megjelenésükre. A 18-50 éves nők körében végzett felmérés szerint, egy különleges alkalomra vagy randira készülődve 45% rúzzsal, 47% sminkkel, több mint 55% pedig egy különleges parfümmel dobja fel hangulatát és igyekszik megnyerni az ellenkező nem képviselőit.

Az olasz nők vehemensek, a franciák érzékiek, az afrikaiak telt ajkúak és dús keblűek, a japánok törékenyek, az erdélyi magyar nők pedig a legszebbek.

Az erdélyi nők több vonatkozásban is a legjobbak. Nézzük, miként vélekednek rólunk a külföldi férfiak. Az amerikaiak szerint az erdélyi nők minden rendelkezésükre álló lehetőséget kihasználnak arra, hogy a legjobb formájukat mutassák és nőiesebbnek látszanak. A legtöbbjük azon a véleményen van, hogy a sok smink és az agyonszoláriumozott bőr alatt eltűnik a természetes szépség és az egyéniség. Tapasztalataik alapján leginkább szemkontaktussal ismerkednek. A német, olasz és francia férfiak szerint intelligensek és meglehetősen érzékenyek. Véleményük szerint nem a külső megjelenésük, hanem a szemük az, ami legtitkosabb vágyaikról és szexualitásukról árulkodik. A török, orosz és más keleti szomszédaink szerint, értelmesek, csinosak, kissé forrófejűek, hisztisek, szenvedélyes szeretők és rendkívül szépek.

Mindezeket figyelembe véve nem véletlen, hogy Turgenyev orosz író, a vadász naplója című művében éppen magyar hölgyet ajánlott búskomorság ellen. Ez annak is köszönhető, hogy térségünkben nagy a választék. A természetes szőkétől, a vörösön át a barnáig minden nőtípus megtalálható. A nőfalók és nőszakértők egybehangzó véleménye szerint, minden nőies vonás ami szerte Európában megtalálható, az egyesül az erélyi nőkben. Éppen ezért jogosan kijelenthetjük, hogy azért az erdélyi nők a legszebbek, mert annyira változatosak és sokfélék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: